понеделник, 9 януари 2017 г.

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE SVOJIM UKUSOM ZASLUŽIO OSKARA

12803031_1516638591971554_4793757392485662496_n

Sastojci:

– 1 kg jabuka
kora
– 6 bjelanjaka
– 20 dag šećera
– 15 dag glatkoga brašna
krema
– 6 žutanjaka
– 10 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– 15 dag glatkoga brašna
– 600 ml mlijeka
– 15 dag maslaca
– 10 dag šećera u prahu
dekoracija
– 300 ml vrhnja za šlag
– 1 šlagfix

Priprema:

Jabuke oguliti,narezati na kriške i poslagati u pleh obložen pek papirom.Po želji pospite s 5 dag grožđica. Peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva.Istući bjelanjke sa šećerom,dodati brašno,promiješati i uliti smjesu preko pečenih jabuka.. Vratiti u pećnicu i peći još oko 20 minuta..Izvaditi iz pećnice i ohladiti.Pečeni ohlađeni kolač prevrnuti na poslužavnik. Žutanjke pomiješati sa vanilin šećerom i šećerom,dodati brašno i malo mlijeka.Ostatak mlijeka zakuhati-skuhati kremu i ohladiti je.Maslac pomiješati sa šećerom o ohlađenom skuhanom kremom.Kremom premazati biskvit s jabukama.Ukrasiti šlagom.



0 коментара:

Публикуване на коментар